Doorzoek site

Uw winkelwagen is leeg.

U bent momenteel op:Youtube video van de voordelen van een infrarood sauna - infraroodcabine.

Voordelen_infrarood_cabine

Voordelen van een infrarood cabine uitleg.

Voordelen van een infraroodcabine de uitleg!

Een infraroodcabine is zeer gemakkelijk in gebruik, makkelijk aan te sluiten en kan verlichtend werken bij spier- en gewrichtspijnen. Hieronder vindt u nog meer voordelen van de infrarood cabine.

- Snelle opwarm tijd.
- Goedkoper in verbruik.
- Beter voor de spieren en gewrichten
- Aangenamer voor een grotere groep mensen (door de lage temperatuur).
- Makkelijker in gebruik.
- Op normaal 220V stopcontact aan te sluiten.
- Kleinere cabine dus makkelijker te plaatsen.
- Makkelijker te installeren.

De snelle opwarmtijd van een infrarood cabines / infrarood sauna.

Bij de traditionele (Finse) sauna is het normaal dat u de sauna laat opwarmen tot 70/110 graden. De opwarm tijd is geheel afhankelijk van hoe groot uw sauna is en het vermogen van de kachel. Normaal gesproken heeft u voor iedere m3 ruimte 1 kilo watt vermogen nodig. Gemiddeld genomen doet een kachel er 45 minuten over om de gehele ruimte tot 70/110 graden te brengen. Bij een Infraroodcabine is dit niet het geval!

Omdat het bij de infraroodcabine niet gaat om de warmte van de lucht maar de infrarood stralingswarmte welke van de lampen afkomt is de opwarmtijd van een  ir-cabine slechts 5 tot 10 minuten. SuperSauna maakt gebruikt van speciale ir-stralers met een goede dieptewerking en zowel IR-A, IR-B en IR-C infrarood.

Supersauna maakt gebruik van verschillende stralers waardoor de infraroodcabine zeer snel een behagelijke temperatuur van ongeveer 40 tot 50 graden bereikt!
 

Goedkoper in verbruik en onze infrarood cabines kunt u gewoon op een normaal stopcontact aansluiten.

Vrijwel alle traditionele finse sauna’s sluit u aan op kracht stroom, deze vragen 6KW tot wel 18KW!! Dit wil zeggen dat deze op krachtstroom werken en dus zeer veel stroom verbruiken. Voor de infrarood cabine’s van Supersauna.nl heeft u geen krachtstroom nodig zij vragen tussen de 1100 watt en 3000 watt (stofzuiger verbruikt ongeveer 2000 watt). Op een normale groep kunt u tot ongeveer 3600 watt vermogen aansluiten hierdoor kunt u de infrarood cabines van SuperSauna gewoon aansluiten op een normaal stopcontact.

 


Wat kost een infrarood cabine per sessie?

Het stroomverbruik van een infrarood sauna  is afhankelijk van het aantal stralers in de cabine en het wattage van deze stralers.  Er van uitgaand dat u een infrarood cabine heeft met 8 stralers met een totaal afgenomen vermogen van 2400 Watt (2,4 kW). Een kW kost ca. € 0,228* Per uur,  U verbruikt dus per sessie van 30 minuten 1,2 kW (de helft van 2,4kW) x € 0,228* = € 0,2736* Indien u een dubbeltariefmeter heeft, wordt het in het daltarief nog goedkoper.

Nu is het dus een simpele rekensom om te kijken wat de kosten voor u zijn als u de infraroodcabine 2x per week 30 minuten gebruikt bekeken over een heel jaar.
€ 0,2736* zijn de kosten per sessie x 2 komt u op € 0,5472* Per week. Een jaar telt 52 weken dus € 0,5472* X 52= € 28,45* PER JAAR!


Een ir-sauna beter voor de spieren en gewrichten.

Het allergrootste verschil tussen de traditionele sauna en een infraroodcabine is het positieve effect op de spieren en gewrichten. Doordat u in een infraroodcabine van Supersauna.nl de mogelijkheid heeft om één, twee of zelfs drie verschillende soorten stralers in één cabine  plaatsen, is deze cabine speciaal op u aan te passen zodat u een maximale dieptewerking heeft op uw spieren en gewrichten. Infrarood warmte is niet alleen een zeer aangename warmte maar, algemeen bekend is ook dat infrarood veel dieper doordringt in de huid en daardoor een helende werking heeft op uw spieren en gewrichten.

Interessant artikel over uw gezondheid en de infrarood sauna.
Klik hier voor meer informatie over artritis en de infraroodcabine.
Klik hier voor meer informatie over het ontgiften in de infraroodcabine.

Tevens stimuleert infraroodwarmte de bloedsomloop en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, bloedvaten verwijden het gevolg daarvan is een grondige reiniging van huid en lichaam, soepelere spieren, een zachte gezonde huid. Tevens heeft de zuiverende werking van de IR cabine heeft een positieve invloed op huidaandoeningen zoals acné, psoriasis en eczeem. Ook een leuke bijkomstigheid is doordat u extreem transpireert dit veel energie vergt en voor een hoge calorieverbranding zorgt.

Sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van hun spieren en gewrichten gebruiken de infraroodcabine’s van Supersauna.nl naar volle tevredenheid. Alle gebruikers geven aan dat  het regelmatig gebruik van een infraroodcabine de kwaliteit van het leven verhoogd. Er is geen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten voor deze verschillende groepen, omdat dit wetenschappelijk lastig is aan te tonen. De reacties van de verschillende infrarood cabine gebruikers zijn verschillende en variëren positief over de aangename warmte tot laaiend enthousiast over de pijn verlichtende werking bij met name spier- en gewrichtsgerelateerde klachten (zoals reuma en artrose).  Door deze helende werking van de  infrarood zijn artsen positief over het gebruik van de een infraroodcabine voor verschillende aandoeningen aan spieren- en gewrichten. We merken bij SuperSauna vaak dat klanten worden doorgestuurd en dat zegt natuurlijk veel over de positieve effecten van infrarood warmte.

Meer informatie over de gezondheid en de infraroodcabine in dit interessante artikel.ONTGIFTEN IN DE INFRAROOD SAUNA, HOE WERKT DAT?

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels.
Klik hier voor meer informatie over het ontgiften in de infraroodcabine.

Aangenamer voor een grotere groep mensen (door de lage temperatuur).

Wat voor veel mensen een grote drempel is van de traditionele sauna is het zeer benauwde gevoel wat ze er krijgen, door de hoge temperaturen en de hoge luchtvochtigheid is het voor veel mensen niet om uit te houden in een traditionele sauna.

-  Doordat u niet met een kachel werkt haalt u temperaturen tussen de  70 en tot 110 graden.
-  Doordat men water op de kachel gooit word er de luchtvochtigheid in de finse sauna zeer hoog.

In een Infraroodcabine werkt dit totaal anders!

- De infrarood cabine kunt u maximaal tot 65 graden instellen, deze zal nooit warmer worden, dit voor een aangename infrarood ervaring.
- Doordat u direct voor de infrarood stralers zit word u van binnen opgewarmd en heeft u een zeer goede diepte werking op uw spieren en gewrichten.
- In de infrarood cabine is de luchtvochtigheid zeer laag doordat u geen water op de kachel gooit.
Makkelijker in gebruik.

Als u gebruik wilt maken van een traditionele Sauna dient u daar een aantal uur voor vrij te maken.
Alleen al het voorverwarmen van de traditionele sauna kost u al meer tijd en geld dan een volledige sessie in de infraroodcabine.

Het gebruik van de traditionele sauna.

Allereerst laat u de Finse sauna op temperatuur komen (dit duurt ongeveer 45 tot 75 minuten).

Het gebruik van de Finse sauna bestaat vaak uit meerdere sessies van circa 10 tot 20 minuten. 
Neem hiervoor alle tijd, gemiddeld 3 uur!

- Douchen en afdrogen.
- Warm voetenbad.
- Sauna gang 10 tot 20 minuten.
- U gaat naar buiten in de frisse lucht.
- Eventueel gaat u in een koud dompelbad
- Koude douche.
- Warm voetenbad.
- Rust pauze.

 Dit doet u 2 of 3 maal per keer dat u de sauna gebruikt.
Zoals u zelf ziet gaat hier veel tijd in zitten en is dit voor thuisgebruik niet aan te raden. (hiervoor gaat u liever een dagje weg naar de thermaalbaden.)

 

Het gebruik van de Infraplus infraroodcabine van Supersauna.nl!

Allereerst laat u de Infraplus infrarood cabine op temperatuur komen (dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten).
Het gebruik van de Infraplus infrarood cabine bestaat vaak uit 1 sessie van circa 15 tot 30 minuten. 
 
- Douchen en afdrogen.
- Sauna gang 15 tot 30 minuten.
- Warm na douche.

 Zoals u al ziet bent u in 30 tot 60 minuten volledig ontspannen en klaar om de dag met een goede dosis verlichting te beginnen.
 


Infraroodcabine op een normaal 220V stopcontact aan te sluiten!

Vrijwel alle traditionele finse sauna’s sluit u aan op kracht stroom, deze vragen 6KW p/u tot ooit wel 18KW p/u!! Dit wil zeggen dat u krachtstroom dient aan te leggen en de sauna kachel door een electricien dient aan te laten sluiten. Hierdoor zijn uw verbruikskosten veel hoger en uw installatie kosten.Voor de infrarood cabine’s van Supersauna.nl heeft u geen krachtstroom nodig zij vragen tussen de 1100Watt en 2900 Watt, deze kunt u dus op ieder 220V stopcontact aansluiten.

 U steekt de steker in het stopcontact en genieten maar! Zo simpel als het klinkt zo simpel is het ook!

Als u de cabine heeft opgebouwd is het een kweste van de stekker van de infrarood cabine in het stopcontact te steken.

 

Ir-cabines zijn compacter en dus makkelijker te plaatsen.

Zoals u vast al gezien heeft op onze website zijn Traditionele Sauna’s over het algemeen stukken groter dan de infrarood cabine’s. Dit is omdat u voor een goede sauna sessie in de Traditionele Sauna dient te liggen op een bankje. Het grote voordeel van een infraroodcabine is dus dat dit niet het geval is! Voor een maximale diepte werking dient u recht voor de stralers te zitten zodat u de infrarood straling direct op uw spieren en gewrichten ontvangt. Dit wil zeggen dat een 2 persoon’s infraplus Infrarood cabine al mogelijk is vanaf 110 cm *100cm * 190cm! Daarom kunnen ze de infraplus infrarood cabine’s van Supersauna.nl klein en compact houden en zijn ze veel makkelijker te plaatsen dan een traditionele finse sauna.


Makkelijk te installeren!

De meeste finse sauna’s zijn bouwpakketten waar u gemiddeld 6 tot 12uur voor nodig heeft om deze in elkaar te zetten. Ooit bestaan deze uit allemaal losse latjes die u op elkaar dient te schuiven en vast te schroeven, en anders zijn het panelen die u aan elkaar dient te schroeven al bij al heel veel werk! Daarbij werkt u met een traditionele finse sauna met een krachtstroom kachel deze dient u te laten installeren door een electricien. Bij de Infraplus Infraroodcabine’s van Supersauna is dit niet het geval! Door een zeer makkelijk klik systeem heeft u deze cabine binnen 30 minuten in elkaar staan. U haalt simpel weg alle panelen uit de verpakking en klikt deze zeer makkelijk in elkaar.


Het plaatsen van een infrarood cabine!

Voordat u de cabine aanschaft dient u allereerst rekening te houden met de plaats waar deze komt te staan.

  • Kan de cabine op deze plaats komen? Op onze website staan bij alle cabine’s met de afmetingen van de cabine en de afmetingen van de grootste panelen vermeld. (dit laatste voor als de cabine op de 1ste of 2de etage moet komen deze met de trap of via een raam naar binnen moet kunnen).
  • Komt de cabine in een droge of een vochtige ruimte te staan?
    Komt de cabine in een droge ruimte dan kunt u kiezen voor een white cedar cabine.
    Komt de cabine daarintegen in een vochtige ruimte dan raden wij u aan voor Red Cedar te kiezen.
  • De ondergrond dient stevig, vlak en waterpas te zijn.
  • U dient een 220V stopcontact te hebben waar u afhankelijk van welke cabine u neemt 1100 tot 2900 Watt per uur kunt afnemen. (veelal op een aparte groep).

* Let op geadviseerd wordt om na gebuikt stekker uit stopcontact te halen (i.v.m. bijv. onweer).


Klik hier voor het gebruik van een infraroodcabine en de gebruikersinstructies.
Klik hier voor actuele aanbiedingen van infrarood cabines..
Klik hier voor meer informatie over de verschillende soorten infrarood stralers (IR-stralers).
Klik hier voor meer fotos van infraroodcabines.

 

Lees meer artikelen over infrarood cabines...

door: Peter Bouwmans


VOORDEEL KLIK HIER!